Saltar a continguts

Societat Coral La Lira

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

07/09/2015
Sr. Antoni Carné Parramón (1954-2015).

Ens ha deixat el 06 de Setembre  Antoni Carné Parramon, President de la Federació de Cors de Clavé (2001-2009).

Pel seu exprés desig i a petició de la Federació, la Societat Coral La Lira de Sant Cugat del Vallés interpretarà Jovenívola i El Cant del Poble en la cerimònia de comiat.


Progrés, virtut i amor.

 Arribà a la Federació de Cors de Clavé, que presideix, com a delegat del Bages i, ja integrat a la junta directiva, aportà la seva innata capacitat d’organitzador a la gestió de l’acte principal de l’Any Clavé, que omplí de gom a gom el Palau de Sant Jordi, celebrant els Cent Cinquanta Anys de Cant Coral. Des del 2011 presideix la Federació. Impulsà la renovació dels estatus buscant una major connexió amb la massa social (“vaig ser el primer president que presentà candidatura; abans les juntes es feien per consens”). S’ha esforçat en la recuperació dels “cors d’homes” organitzant un festival triennal que omplí en diverses sessions el Palau de la Música Catalana. L’èxit possibilità la creació a Barcelona d’un secretariat internacional. Ha rellançat “L’Aurora”, degana de les revistes culturals catalanes. Tot aquest impuls ha potenciat l’autoestima de les societats corals, que considera dipositàries d’un mandat històric per la convivència i el progrés social. El complau especialment haver connectat amb la Catalunya Nord per potencial el moviment cultural.

Antoni Carné presideix l’Ens de Comunicació Associativa, institució que aglutina a les és importants federacions d’entitats culturals amb l’objectiu de potenciar el teixit associatiu, tot procurant una millor comunicació amb el conjunt de la societat catalana i també amb les diferents administracions públiques, a fi de que valorin justament el potencial social de l’associacionisme cultural.

© Societat Coral La Lira