Saltar a continguts

Societat Coral La Lira

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

30/06/2014
La Lira omple el Palau de la Música amb la Cantata '1714-2014, 300 anys vencent'

 FONT: TOT SANT CUGAT.

 Després del pas pel Palau, la coral santcugatenca farà parada al Teatre-Auditori el 6 de juliol
En la tercera Mostra de Cors de Clavé celebrada aquest dimarts, 24 de juny, al Palau, es va fer l’estrena oficial de la cantata 1714-2014, 300 anys vencent obra d’en Josep Rosinach. Va ser interpretada per la societat santcugatenca coral La Lira, la Massa Coral Els Cantaires de Juneda, la Jove Orquestra de Ponent, dirigida pel mestre Agustí López Piñol així com 4 rapsodes entre els que es trobaven els santcugatencs Xavier Tor i Nora Garrell i 3 cantants solistes.

En el decurs de l’acte es van entregar les medalles d’or de la Federació de Cors de Clavé a diverses persones entre les que hi havia l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i els cantaires de la lira, Jaume Pahissa i Miquel Garrell. El Parlament va ser representat per la diputada també santcugatenca Àngels Ponsa.


FFoto des de l'escenari del Palau de la Música. Cedida

Segons el seu autor Josep Rosinach, “La cantata és un viatge historico-emocional que transita des de la solemnitat inicial, cap a la tristesa per la derrota en la guerra de successió i el ressorgiment de l’esperança, on neix la nostra capacitat de resistència que es transformarà en il.lusió, determinació i confiança en nosaltres mateixos, per assolir un nou futur on tot es possible, la última pàgina d’una història que encara s’ha d’escriure..”.

La Cantata és una obra impulsada per la Federació de Cors de Clavé que serà representada per una cinquantena de corals del país en diverses localitats. La preestrena va tenir lloc a Juneda i l’estrena aquest dimarts al Palau. El pròxim concert es farà aldiumenge 6 de juliol a les 19 hores. En aquest cas l'orquestra serà la Simfònica de Sant Cugat. Les localitats ja estan la venda.

 

© Societat Coral La Lira