Saltar a continguts

Societat Coral La Lira

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

28/01/2013
El CRBMC restaura l'estendard de la Societat Coral la Lira.(font: cugat.cat)VIDEO

La Societat Coral la Lira ja disposa del seu estendard restaurat. L'entitat ha obtingut aquest divendres la insígnia de la mà del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), que ha restaurat la peça per arreglar-ne el teixit i netejar-la. Des de l'entitat s'ha destacat el valor del penó ja que representa la catalanitat de la coral i, alhora, en simbolitza l'antiguitat.

La tasca del CRBMC, ubicat a Valldoreix, ha consistit en netejar la peça mitjançant un microaspirador, pal·liar-ne algunes deformacions i reforçar parts del teixit que havien quedat afeblides. La directora del CRBMC, Àngels Solé, ha descrit el procés de restauració que ha dut a terme el centre.


Des d'aquest divendres, el Museu de Sant Cugat s'encarregarà de vetllar per la conservació de la insígnia. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assistit a l'acte de lliurament on ha agraït al CRBMC la restauració de l'estendard.


Els treballs, que han durat un mes, han tingut un cost de 2.700 euros que ha aportat la Societat Coral la Lira, el centre de restauració i la Immobiliària Colonial. L'acte de lliurament ha tingut lloc aquest divendres i ha comptat amb la presència del regidor, Xavier Escura, el president de l'EMD, Josep Puig, i diverses personalitats de la ciutat. La Societat Coral la Lira ha ofert un recital de cançons catalanes amb motiu de l'esdeveniment.

ANNEX: Video   (mp4 96226)
© Societat Coral La Lira