Saltar a continguts

Societat Coral La Lira

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

26/04/2012
SORTIDA DE CANTAIRES DE LA SOCIETAT CORAL LA LIRA DIA 19 DE MAIG DE 2012

SORTIDA DE CANTAIRES DE LA SOCIETAT CORAL LA LIRA
DIA 19 DE MAIG DE 2012

CONCENTRACIO A LES 8 DEL MATI, DEVANT DEL RESTAURANT MONGURMET DE L'AVINGUDA RAGULL,50

SORTIDA A LES 8,20 HORES

ESMORZAR A LES 9,30 HORES AL RESTAURANT LA SALA DE SALLENT

A LES 10,30 HORES SORTIDA

ARRIBADA A SANT JAUME DE FRONTANYA ( EL POBLE MES PETIT DE CATALUNYA) A LES 12 HORES, VISITA A L'ESGLESIA I AL POBLE

Sant Jaume de Frontanyà és un municipi de la comarca del Berguedà.
El seu terme és muntanyenc i escassament poblat, amb boscos de pins i pastures per a la ramaderia que juntament amb l'agricultura de cereals i el turisme és la base de la seva economia. Regat per afluents de la riera de Merlès.
És un dels municipis menys poblats de Catalunya, format al voltant de la seva església Sant Jaume de Frontanyà, tots els censats són regidors de l'ajuntament amb un alcalde com representant.
La seva primera notícia documentada consta de l'any 905, quan es va fer la consagració de la seva antiga església de Sant Jaume Vell.
El 12 de desembre de 2009 va ser el segon poble de Catalunya en fer unaconsulta popular sobre la independència, obtenint 18 vots a favor i 1 vot en contra.
DINAR A LES 13,15 HORES A LA FONDA ANTIGA CASA MARXANDÓ
SORTIDA A LES 15,15 HORES
ARRIBADA A RIPÒLL A LES 16,30 HORES
VISITA GUIADA DEL MONESTIR I DEL CLAUSTRE A LES 17 HORES.
El monestir va ser fundat l'any 880 pel comte Guifré el Pilós. La seva missió era la de repoblar les valls del riu Ter i ampliar les seves possessions cap a la Cerdanya i Ponts. La primera consagració de l'església va tenir lloc el 20 d'abril de 888 i es va decidir dedicar l'església a l'advocació de Santa Maria.
Guifré va deixar el seu fill Radulf a càrrec del monestir, perquè fos criat i educat segons les normes monàstiques. Radulf va ser anys més tard abat de Ripoll i bisbe d'Urgell. Poc després, Guifré va fer una cosa semblant amb la seva filla Emma per qui va fundar el monestir de Sant Joan de les Abadesses, proper al de Ripoll. El monestir va créixer i va prosperar ràpidament. Va ser consagrat de nou el 935, 977 i 1032.SORTIDA A LES 18,30 HORES CAP A SANT CUGAT
ARRIBADA A SANT CUGAT, APROX A LES 20 HORES

SOPAR DE FI D'EXCURSIO, AL RESTAURANT MONGURMET
(BUFETTE LLIURE )
MENJAR ( A TUTTI PLENI+BEGUDA+PA+CAFE)
ELS VICIS S'ELS PAGA QUI ELS TINGUI!!!!!
TOT AIXO PER LA MODICA QUANTITAT DE 0,00 EUROS PER CANTAIRE i 18 EUROS PER ACOMPANYANT (DONES,AMIGUES,HOMES I AMICS DELS HOMES)
© Societat Coral La Lira